När företaget går i konkurs

Tyvärr kan det hända den bäste företagaren att du kan behöva ansöka om konkurs. Det är en jobbig tid och för många blir själva ansökningen en riktigt svår process. Det finns hjälp att ta till.

Ett företag är ofta bara mer än affärstransaktioner. Här har du investerat tid, drömmar, pengar och företagande är lite av en livsstil. Så när de ekonomiska problemen börjar dyka upp kan det vara lätt att försöka förtränga. Tyvärr kan det bli efter en långvarig ekonomisk svacka läge att fundera på om det är konkurs som gäller. En konkursansökan är en juridisk process och det kan vara bra att ta hjälp med processen. För att du ska kunna ansöka om konkurs krävs det att du uppfyller en del krav.

Vad krävs för en konkursansökan?

Det räcker inte med att du har utestående fakturor som inte är betalda eller att du inte kan betala fakturor själv några månader. För att du ska kunna ansöka om konkurs ska det vara långvarigt problem med ekonomin. För att du ska kunna gå i konkurs krävs det att Tingsrätten beslutar om detta. När du anlitar en jurist kan du få hjälp att inte bara få Tingsrättens beslut. Du får hjälp med att undersöka om det finns möjligheter till att återvinna tillgångar och kanske hitta tillgångar du inte visste fanns. Dessutom får du hjälp med en av de viktigare punkterna, vilket är om du har skött vad som kallas god bokföringssed. För bokföringen kommer granskas extra noga under en konkursansökan.