Bokföringsprogram i mobilen – enklare och smidigare

Flera programvaruutvecklare siktar på att optimera bokföringsprogram som användaren kan ha i mobilen. Detta gör att man kan sköta bokföringen var man än är.

Något som man alltid bär med sig nuförtiden är sin mobil – ibland på gott och ont. Vi ska dock fokusera på det goda idag. Som företagare är man många gånger på resande fot eller så sköter man hela sin business från sin mobiltelefon. Då kan det vara ganska smart att också kunna sköta sin bokföring på ett enkelt och smidigt sätt via mobilen.

Hur vet man vilken bokföringsapp som är bäst för ens eget tycke och smak då? Svaret finns i frågan. Det handlar mycket om just tycke och smak. Många appar är gratis och man kan prova sig fram tills man hittar en som man tycker fungerar bra.

Om att hitta ett bokföringsprogram som passar dig

Ett par punkter som kan vara värda att uppmärksamma är om företaget som utvecklat sitt bokföringsprogram även regelbundet uppdaterar appen och om de har en bra kundservice när man behöver hjälp. Detta brukar var en bra indikation på att de är seriösa, ser en framtid för sin egen programvara och bryr sig om sina kunder.

De flesta, kanske framförallt nyföretagare, eftersträvar användarvänlighet och enkelhet de verktyg man använder och kan man hitta en app som känns både intuitiv och smidig att använda kommer detta att underlätta när det är dags att sköta bokföringen. Men som med det mesta så kommer det i slutänden att handla om personlig preferens och kanske lite om vad man är van vid sedan tidigare.